EVENEMANG

Live & Release av Johannes Björk – LJUS & GRUS 7”

Till alla evenemang

torsdag 24 mars

18:30-20 (insläpp 18:15)

Fri entré, inget förköp.

Välkomna att fira nyutkomna ep:n LJUS & GRUS av Johannes Björk! Det blir ljud och musik för hela slanten.

Först upp på scen är Aset, en konstellation som består av Anja Enerud och Sonja Tofik, båda välkända namn inom Stockholms underjordiska experimentmusik-scen genom sammanhang som Masskultur och Moloton. Aset rör sig i en mörk ljudmiljö av förvrängda drones, liturgiska röster och gotisk folkmusik.

Tillsammans med Siri Ahmed Backström spelar sedan Johannes Björk – det blir mer eller mindre harmoniska melodier, repetitiva fältinspelningar samt en och annan dikt.

Kom och njut, köp en platta och stöd Rönnells!

 

På scen, cirkustider:

18:30 Aset (Anja Enerud och Sonja Tofik)

19:15 Johannes Björk med Siri Ahmed Backström

 

Johannes Björks LJUS & GRUS 7″ består av fyra spår, inspelade med analogsyntar, kassettbandspelare och cello under den såväl pandemiska som epikureiska sommaren 2021. Skivan gästas av bilderboksskaparen Siri Ahmed Backström samt poeten och musikern Pär Thörn. Med skivan följer också en personlig essä av kritikern och litteraturvetaren Mikael van Reis, som med avstamp i Siris och Pärs texter följer några litteraturhistoriska spår mellan ljus och grus – allt vackert formgivet av fotografen Erik Gustafsson.

Se musikvideo till ”Ståltråd och stoppnål” (gästad av Siri): https://www.youtube.com/watch?v=nrStt6fF8t4

Eller lyssna på låten ”Sedimentet genomskuret” i senaste Elektroniskt i P2, på temat Text och ljud: https://sverigesradio.se/avsnitt/text-och-ljud

Johannes Björk är doktorand i litteraturvetenskap, kritiker samt redaktionsmedlem i konsttidskriften Paletten. Han har ett avlägset förflutet som gitarrist i stökiga postrockbandet Malysz och som cellist i mindre stökiga Vargöns symfoniorkester.

LJUS & GRUS släpps i samarbete mellan diskret förlag och Aderlejs. www.diskret.nu // www.aderlejs.se

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.