EVENEMANG

Live – Madalitso band från Malawi!

Till alla evenemang

fredag 7 juni

18:30-21:30

100:-

Sing a song fighter presenterar varmt:
Live: Madalitso Band!

Dörren öppnas: 18.30
DJ Sing a song fighter spelar pärlor från landet Malawi blandat med annat obskyrt från hela världskartan.
Live: 19.30 Madalitso band

Biljetter finns att köpa på Rönnells Antikvariat. Missa inte denna unika konsert!

MADALITSO BAND: Från det Östafrikanska landet Malawi, (som gränsar till länderna Mozambique, Tanzania och Zambia) kommer duon Madalitso Band. 2009 blev dom upptäckta när dom spelade ute på gatan på sina hembyggda instrument i huvudstaden. Det ledde till en mängd spelningar och att dom nu är betraktade som ”musikaliska profeter” i hemlandet.

Denna supercharmiga, grymt svängiga och unika duo spelar på instrumentet Babatoni – ett stort hembygge som är mycket populärt i Malawi och på den fyrsträngade gitarren som skapar det traditionella Malawi-banjo soundet.

BBC fick upp ögonen (och öronen) för Madalitso Band och hade med dom i sitt program ”Global Beats”. Och det ena har lett till det andra. De spelade på Roskilde festivalen förra året t.ex.
Och i Stockholm har de gjort två bejublade konserter de två senaste åren. http://artistecard.com/MadalitsoBand#!/photos/436851

Nu har äntligen Geneve-labeln Bongo Joe och Sing a song fighter gått ihop och gett ut Madalitso Band på skiva.
”Wasalala” heter det underbara albumet som kom i april i år. Finns på cd, digitalt och på en härlig vinylutgåva som säljs denna kvällen till ett humant pris.
https://singasongfighter.bandcamp.com/album/wasalala

Sommaren har äntligen kommit så kom och glädjedansa bland böcker!

I samarbete med Sing a song fighter, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.