EVENEMANG

Live! Elin Lyth sjunger Kristina Lugn / Pelle Westlin

Till alla evenemang

tisdag 16 maj

19-21 (insläpp 18:30)

Entré 150:- (biljetter finns på Rönnells)

DUBBELKONSERT!

ELIN LYTH

Elin Lyth, vis- och folkmusiksångerska med folkmusiken i blodet, sjunger sånger från kritikerhyllade albumet ”Galopp galopp – Elin Lyth sjunger Kristina Lugn”, tillsammans med månginstrumentalisten Daniel Östersjö, som också gjort alla sångerna. Kristina Lugns texter sätter ner foten i tillvarons skevaste ögonblick och situationer – helt orädd hoppar hon mellan teman som ålderssegregering, flyktingmottagande, våld i nära relationer, ångest och döden. När Elin Lyth sjunger Daniel Östersjös kompositioner blir dikterna till kampsånger för alla som känner sig åsidosatta och förminskade av samhällets konventioner. En styrkeinjektion till den som befinner sig i underläge i samhället presenterat med en stor gnutta humor.

Albumet låg på DNs tio-i-topp-lista i tre veckor, Folkmusiken i P2 tyckte att årets härligaste album redan anlänt, och recensenten i Lira skrädde inte orden: ”Poeten Kristina Lugns drastiskt dräpande rader har blivit musik i tonsättningar av ämnesspecialisten Daniel Östersjö och sjungs träff­säkert av vissångerskan Elin Lyth som lyckas med konststycket att både låta helt som sig själv och som en helt ny inkarnation av Kristina Lugn, det där lika sköra och skeva som brådstörtat kaxiga i samma andetag.”

 

PELLE WESTLIN

Pelle Westlin är en musiker från Uppsala, boende i Stockholm. Vanligtvis hörs han spela jazz och fri improviserad musik på saxofon och klarinett men parallellt med detta har han senaste åren utforskat psalmer, lovsånger och andliga visor i ett soloprojekt där han sjunger och spelar på en 130 år gammal gitarr som en gång tillhörde hans gammelfarmor.

I musiken utforskar Westlin sina musikaliska rötter och på ett mycket avskalat, arkaiskt och närvarande vis ges lyssnaren tillgång till den andliga musiken från ett nytt håll. Med bara gitarr och sång framförs sångerna på ett både vilsamt och drabbande sätt, som för lyssnaren är svår att värja sig emot. Hittills har han släppt tre självproducerade album och musiken på dessa utgörs nästan uteslutande av psalmer, andliga visor, lovsånger, men innehåller också ett par instrumentala originalkompositioner.

 

Entré 150:-. Begränsat antal platser. Biljetter finns på Rönnells eller kan förköpas via mail till info@ronnells.se.

 

 

I samarbete med Comedia, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.