EVENEMANG

Liten vernissage för ny utställning med Lars Fuhre

Till alla evenemang

lördag 15 oktober

14-16

Nu visas “Heyday” av Lars Fuhre i en komprimerad version i ett av skyltfönstren på Rönnells Antikvariat. Installationen ställdes senast ut på öländska galleriet Haglerum Konstrum i början av oktober.

Välkommen på vernissage lördag 15 oktober klockan 14.

I “Heyday” ser vi miniatyrer av vita höensilage i porslin uppställda mot en solgul fond, huvudnumret i en konstnärlig utforskning och hyllning av odlingslandskapet.

Lars Fuhre: ”Ända sedan jag kom till Öland första gången 2010 har jag varit förtrollad av ön. Ganska snart ville jag bidra med en konstnärlig hyllning till det öländska landskapet och valet föll på att försöka återskapa de med vit plast inklädda höbalarna, ensilagen, också populärt kallade drakägg, alienägg eller marshmallows.”

Odling och landskap är ett återkommande motiv i konsthistorien, ofta valt av lågt värderade konstnärer. Ett objekt av rekonstruerade oljedukar/pannåer med odlingsmotiv av fem “okända” konstnärer ackompanjerar ensilageinstallationen.
“Höbalarna” är till salu och finns i 100 numrerade och signerade exemplar gjutna i en femdelad gipsform i fältspatsporslin av Hans-Jörgen Lindquist på Formlab/Kinnekulle. Varje höbal ligger i en handsydd påse av gult linnetyg.

Heyday, substantiv: höjdpunkt; glansperiod, glansdagar, bästa dagar (tid); blomstringstid. in the heyday på höjden av sin makt (från Norstedts stora engelsk-svenska ordbok).

Utställningen pågår t.o.m. 29 oktober

Lars Fuhre är frilansande grafisk formgivare, creative director och konstnär med förlag och kulturinstitutioner som främsta uppdragsgivare. Lars Fuhre är representerad på Nationalmuseum.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.