EVENEMANG

Koreografiska nedslag ur Cristina Capriolis The Piece…

Till alla evenemang

lördag 12 oktober

14

The Piece – att att ut-tala genom att byta språk och slang-bryta.

Inför stockholmspremiären av föreställningen The Piece… på Dansens Hus den 15e Oktober, gästar ensemblen och Johan Jönson Rönnells Antikvariat för en eftermiddagstimme med koreografiska nedslag och högläsning/kropps-uttal.

Dansföreställningen The Piece… är en koreografisk läsning där dansarna Emelie Johansson och Marcus Doverud läser Johan Jönsons text Att att dröngrajmaThe Piece… sker i en lässalong som också är en bokbutik, ett konstgalleri och en dansscen, där publiken kan hänga, lyssna, se, titta och hitta på egna utsagor och danser. Allt medan Johan Jönsons text avhandlar tunga ämnen som arbetarklassens bio-politik och det svenska språkets fadrande-lag.

Föreställningen är utformad av Cristina Caprioli, som med sitt innovativa och egensinniga uttryck blivit en av Sveriges främsta koreografer. Hennes oberoende verksamhet ccap har hyllats internationellt och bidragit med verk vid bland annat Venedigbiennalen. I hennes koreografi blandas intellektuell skärpa med empati, komplexitet och kroppens direkthet – här med både allvar och lättsinne.

Fri entré.

Välkomna!

I samarbete med ccap, Rönnells vänner, Studiefrämjandet och Humlegården fastigheter.