EVENEMANG

STREAMAS! Konstmusiksystrar på Rönnells. Moderskapet och jaget: Jenny Wilson och Jonna Bornemark

Till alla evenemang

onsdag 25 november

19-21

STREAMAS VIA FACEBOOK

Streamas här: https://www.facebook.com/events/3536072126430285

 

Medverkande:
Jenny Wilson, artist och kompositör
Jonna Bornemark, filosof och författare
Kuraterat av: Kajsa Magnarsson och Anna Jakobsson (Konstmusiksystrar)

 

Kvällen handlar om moderskap, individualitet och kreativitet. Står de i motsättning till varandra? Hur kan erfarenheter av moderskapet användas inom konsten? Samtalet är på svenska.

Program:
Introduktion
Kort konsert med Jenny Wilson
Paus
Filosofiskt föredrag om graviditet med Jonna Bornemark
Paus
Samtal om moderskap med Bornemark och Wilson
Avslutning

 

  • Jenny Wilson är en svensk artist och kompositör som varit aktiv i drygt 20 år. Hon började sin bana med bandet First Floor Power men har sedan 2005 mest varit aktiv som soloartist. Totalt har hon släppt sex stycken soloskivor, nu senast Trauma som kom ut 2019. Jenny Wilson har även skrivit musik till dans, teater och tv.

De skivor hon skriver är starkt kopplade till händelser i henne eget liv och 2009 släppte Jenny Wilson skivan Hardships! som behandlar ämnet moderskap.

https://open.spotify.com/album/00avgNqb6OhpbQmh2EOdBo…

 

  • Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. Hon disputerade 2010 med avhandlingen Kunskapens gräns, gränsens vetande: en fenomenologisk undersökning av transcendens och kroppslighet. Hennes senaste bok är Horisonten finns alltid kvar: om det bortglömda omdömet.

Jonna är för närvarande aktiv inom flera forskningsprojekt inom praktisk kunskap, fenomenologi och religionsfilosofi. Dessa projekt diskuterar bland annat mätbarhetens gränser, omdömets möjligheter, subjektivitet och bildningsbegreppet. Men också relationen mellan människa och djur, graviditet och kroppslighet.
Jonna Bornemark medverkar regelbundet i Sveriges radios Filosofiska rummet och i Dagens Nyheter.

 

  • Konstmusiksystrar är ett nätverk för tonsättare och ljudkonstnärer som definierar sig som kvinnor och transpersoner. För att skynda på processen mot en jämställd musikscen arrangerar Konstmusiksystrar workshops, föreläsningar, konserter, festivaler samt deltar i den offentliga debatten i frågor om jämställdhet och musik både i Sverige och utomlands.
    konstmusiksystrar.se

Konstmusiksystrar anordnar tre kvällar på Rönnells Antikvariat med olika teman. Varje kväll kommer att bestå av en kortare konsert eller ett framförande, ett samtal och sedan en öppen diskussion mellan publiken och de medverkande.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.