EVENEMANG

Konstmusiksystrar: Drömmen om galenskapen

Till alla evenemang

onsdag 28 oktober

18:30-20:30

Entré: 100 kr (inget förköp)

I drömmen om galenskapen är vansinnet en förlösande potential snarare än ett hot om sönderfall. Får man lov att romantisera galenskapen som en frizon bortom samhällets krav? Eller är det en fantasi som inte är förankrad i en verklighet där psykisk ohälsa kanske snarare upplevs som ett hinder för drömmar och skapande?
Kvällen arrangeras i samarbete med nättidskriften Pralin Magasin som ger ut Anna Nygrens prosadiktsamling PISTASCHE, en skildring av uppväxt och begär som tangerar det vansinniga. Konstmusiksystrar har bjudit in artisten Fågelle, vars arbete rör sig mellan noise och pop och har beskrivits som ”en mjuk käftsmäll”. För kvällen har Nygren och Fågelle gjort ett kreativt samarbete där text och ljud blandas. I ett liveframträdande får Nygrens text ny gestalt i Fågelles musik, och vice versa. Framträdandet följs av ett samtal om galenskapens möjligheter och fallgropar.
Medverkande:
Fågelle (Klara Andersson), artist och kompositör
Anna Nygren, poet och författare
Kuraterat av: Ida Mirow (Pralin magasin) och Anna Jakobsson (Konstmusiksystrar)
Föranmälan till info@ronnells.se. Obs endast 40 platser.
Dörren öppnas 18.30. Framträdandet börjar 19.00.
Samtalet är på svenska.
Fågelle (Klara Andersson) gör musik där lager av noise och popmelodier möter utforskande av rytmer och texter om makt. Med pedaler, synthar och samplers experimenterar och letar hon tills hon hittar vad som tillsammans med poesi blir spännande musik i brytpunkten mellan ljudkonst och pop.
fagelle.com
Anna Nygren, född 1990, kommer från Norrköping men är numera verksam i Göteborg, har läst Biskops-Arnös författarskola och skrivit mycket för teater. Hösten 2020 kommer hennes debutroman ”Hunger” ut. Förutom skrivandet sysslar Anna med textilkonst.
Pralin Magasin är en litterär nättidskrift. Innehållet utgörs av bidrag som skickats in till redaktionen efter allmänna utlysningar. Varje nummer är centrerat kring ett tema, och av de inkomna bidragen väljer vi ut sådant som vi tycker belyser temat på ett intressant och egensinnigt sätt. I varje nummer syns både helt nya och mer etablerade skribenter och konstnärer.
pralin.xyz
Konstmusiksystrar är ett nätverk för tonsättare och ljudkonstnärer som definierar sig som kvinnor och transpersoner. För att skynda på processen mot en jämställd musikscen arrangerar Konstmusiksystrar workshops, föreläsningar, konserter, festivaler samt deltar i den offentliga debatten i frågor om jämställdhet och musik både i Sverige och utomlands.
konstmusiksystrar.se
Konstmusiksystrar anordnar tre kvällar på Rönnells Antikvariat med olika teman. Varje kväll kommer att bestå av en kortare konsert eller ett framförande, ett samtal och sedan en öppen diskussion mellan publiken och de medverkande.

I samarbete med Konstmusiksystrar, Pralin Magasin, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.