EVENEMANG

Konsert med den schweiziska duon Diatribes och musikerna Anna Lindal och Magnus Granberg.

Till alla evenemang

måndag 4 april

19-22

100:-

Den schweiziska duon Diatribes och de svenska musikerna Anna Lindal och Magnus Granberg möttes första gången som del av en större ensemble i Basel 2015. Det musikaliska släktskapet framstod omedelbart som mycket tydligt, och man beslutade sig för att fortsätta samarbetet i något annan form och på en något mindre och intimare sättning. Resultatet av det tidigare samarbetet finns dokumenterat av det brittiska skivbolaget Another Timbre på skivan How Deep is the Ocean, How High is the Sky?, och utgörs av ett stycke av Magnus Granberg som där framförs av en tio musiker stark ensemble. Ett litet smakprov på hur musiken lät den gången, och med en antydan om vart det nya samarbetet kan tänkas leda hittar ni här:

https://www.youtube.com/watch?v=1-D1ig1grx0

Denna gång kommer man att framföra ett nyskrivet stycke av Magnus Granberg, och eventuellt också en kollektivt utformad komposition.

Anna Lindal och Magnus Granberg har samarbetat intensivt sedan 2010, företrädesvis i ensemblen Skogen, men även tillsammans pianisten Kristine Scholz i den nystartade ensemblen Skuggorna och ljuset.

Diatribes är en schweizisk duo verksam inom ett gränsområde mellan komponerad och improviserad elektroakustisk musik bestående av slagverkaren Cyril Bondi och den innovative mångsysslaren d’incise. Diatribes är bosatta i Geneve, och har spelat tillsammans som duo sedan 2004. Deras musik präglas av stor koncentration, konceptuell och strukturell klarhet och sensibilitet för det klingande materialet. Duon har även samarbetat med musiker som Keith Rowe, Robin Hayward och Magda Mayas, och har turnerat flitigt i såväl Europa som Sydamerika och Asien. Detta är deras första besök i Sverige.

Diatribes möter Anna Lindal och Magnus Granberg:

Anna Lindal, violin
Magnus Granberg, preparerat piano
d’incise, elektronik och objekt
Cyril Bondi, slagverk

Entré 100:-

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.