EVENEMANG

Kom och fira utgivningen av tre böcker av och om Robert Walser på svenska!

Till alla evenemang

torsdag 21 mars

17-19

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Rebecka Kärde samtalar med översättaren Peter Handberg

Robert Walser (f. 1878) är en av litteraturens särlingar. Efter att ha verkat som författare i Tyskland och Schweiz låter han sig frivilligt intas på mentalsjukhus 1933. Till det yttre avslutar han ett författarskap som betraktats som ett av samtidens främsta. Fram till sin död 1956 lever Walser i all enkelhet som patient. Efter hans död finner man dock hundratals ”mikroskrifter” (skrivna med millimeterstor stil) skrivna på tidningar, lösa ark och vadhelst som funnits till hands. När dessa mikroskrifter transkriberades uppdagades ytterligare fascinerande aspekter av ett författarskap man trodde upphört.

Bokförlaget Faethon presenterar nu en ny volym med ett urval av Walsers mikroskrifter: ”Betydande människor kallar mig ett barn”. Därtill släpper vi en översättning av Carl Seeligs bok ”Vandringar med Robert Walser”. Boken beskriver de två författarnas gemensamma vandringar under sjukhusvistelsen och ger en fascinerande inblick i Walsers syn på livet och litteraturen. Slutligen presenterar vi kortromanen ”Promenaden” som följs av novellen ”Bilden av min far”.

Böckerna kommer att finnas till försäljning till specialpris!

Förfriskningar.

Välkomna!

I samarbete med Bokförlaget Faethon, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.