EVENEMANG

Kalas och konsert med Klas Nevrin Ensemble

Till alla evenemang

måndag 19 maj

18:30-20:30

60:-

Klas Nevrin Ensemble firar att skivan ”Live at Lederman” är klar och nu släpps på Found You Recordings. Kom och fira med oss!

Klas Nevrin – piano, cittra, keyboards,
Per “Texas” Johansson – saxofon & klarinetter
Katt Hernandez – violin
Vilhelm Bromander – kontrabas
Ricard Österstam – trummor

Denna CD spelades in live en magisk Lucia-afton på Teaterstudio Lederman i Stockholm. Klas Nevrin Ensemble är ett spännande samarbete mellan fem kreativa musiker från så skiftande grupper som Yun Kan 10, Barry Guy New Orchestra, The Schematics, Fens, Saigon, Music is the weapon, och Robric’s Nest. Resultatet är ett synnerligen originellt och intensivt utforskande av improvisationens möjligheter genom en myriad av metoder, ljud och stämningar.

Originalkompositionerna är inspirerade från en mångfald håll — från “klassiska kompositörer” som Chopin, Ives och Ligeti, till mikrotonalitet, världsmusik och jazz. Stilistiska gränser överkorsas med renstämd indisk raga och lyrisk romantik, gamelanska klanger och besynnerligt medryckande rytmer, eller minimalistiskt sammanvävda jazztrådar.

Entré 60 kr

En video från konserten som sen blev skiva: http://vimeo.com/85171795

”Klas Nevrins kompositioner har en intellektuell kvalitet som ofta saknas i musik – och som inte nödvändigtvis innebär en intellektualisering bara för sakens skull. Det är musik som förutsätter att musikerna går på känsla, men som också flyttar fram utgångspunkterna så pass att känslan går hand i hand med en kontext som retar fantasin redan från början. Nevrin är en musiker och kompositör som liksom sträcker sig lite längre.”
– Johannes Cornell, Dagens Nyheter.

http://www.foundyourecordings.net/?pg=FYR029
http://trio.nevrin.se/ensemble/

I samarbete med Found You Recordings, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.