EVENEMANG

Julkonsert med Liljor och KC Baby!

Till alla evenemang

torsdag 20 december

19-22

100:-

Liljor och KC Baby bjuder in till julkonsert på stans finaste bokhandel, Rönnells!

Dörren öppnas 18.45 och konsertstart 19.15

Biljetter finns att förköpa på Rönnells!

KC BABY

Det lilla bandet med de stora känslorna. De spelar synt, sampler, gitarr och sjunger på svenska. Musiken är melodiös och enkel passivt-aggressiv electrovispop. Debutskivan Lila Blå är inspelad av Christian Gabel I studio Cobra och är alldeles, alldeles underbar.

Conny Nimmersjö är mest känd som gitarrist i Bob Hund och Kajsa Magnarsson som internationellt anlitad ljudkonstnär. Men nu är de alltså KC BABY och allt gammalt är glömt (för stunden).

LILJOR

Den 21:a september släpptes Liljors andra skiva Eftermiddagens tystnad. Precis som på föregångaren Skymningsstund bygger den största delen av materialet på den finske musikern och kompositören Pentti Viherluotos (1915-2004) musik. Dock finns det på denna skiva även ett antal egenskrivna spår.
Grundmaterialet härstammar från en annan epok. Texterna är skrivna i skuggan av spanska sjukan, depressioner och världskrig. Musiken balanserar melankolin med knivskarp precision och i Liljors händer placeras det hela i en modern om än tidlös kontext. Istället för tango ekar Eftermiddagens tystnad av drone, krautrock och långsam experimentell pop. Som soundtracket till en osläppt film av Aki Kaurismäki.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.