EVENEMANG

Jenny Wrangborg & Stationen

Till alla evenemang

tisdag 29 april

18:30-19:30

Jenny Wrangborg är scen- och arbetarpoet som har turnerat landet runt, både själv och tillsammans med andra musiker. Under kvällen får ni möta Wrangborg tillsammans med musikerna i bandet Stationen. Joel Segerstedt, Back, Matilda Berggren och Daniel Söderberg tar er med på en resa genom ett poetiskt universum där orden och musiken gemensamt manar till uppror och ställer frågan om hur vi ska leva tillsammans.

Jenny Wrangborg blev med sin debut, diktsamlingen Kallskänken, en av Sveriges mest lästa poeter. Hennes andra diktsamling Vad ska vi göra med varandra kom ut våren 2014. Skriven som en kampdikt som vill förändra världen, men boken är lika mycket en kärleksdikt om människor som förändrar varandra. Genom att älska. Genom att försöka.

Under kvällen bjuds det på nya tonsättningar ur just Vad ska vi göra med varandra.

inträde: 60 kr

”Wrangborgs formuleringar är både knäckande självklara och svindlande vackra.”
Therese Bohman, Expressen

“Vad ska vi göra med varandra är en sorgesång över ett samhälle som faller isär. Parallellt skildras en kärleksrelation som faller isär. Ibland vet man inte vad som är vad. Det är snyggt gjort och logiskt för den som vet innebörden av politisk sorg och att det inte går att skilja liv och politik åt. “Så var kärleken kampen/och kampen kärleken”
Mira Hjort i Kommunalarbetaren

Recension i Godmorgon Sverige: http://www.youtube.com/watch?v=O3S6By02-VI

Liveklipp med Stationen: http://www.youtube.com/watch?v=XfyD3S6QQU4

I samarbete med Ordfront förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.