EVENEMANG

Indian Steel Guitar Master – Manish Pingle!

Till alla evenemang

söndag 3 december

18-22

100:-

Live: Manish Pingle (Mumbai, Indien) and his steel guitar!
Och: kontrabasisten Vilhelm Bromander gör ett solo set som kvällens inledning!
Sing a song fighter ( i samarbete med the one and only Rönnells Antikvariat) presenterar stolt en av världens allra främsta slide-gitarrister.

Han har turnerat runt hela världen många gånger om med sin “indian slide-guitar” med både Bombay och Mumbai som sin hemmabas. Manish är av många ansedd som kanske den mest vitala och mest utforskande idag på detta instrument. Förutom att vara fenomenal på stränginstrument och komponera hypnotiska ragas som är både vackra och svängiga, så är Manish också en högt ansedd ljudtekniker och har bl.a jobbat med ljud på filminspelningar till t.ex Ang Lee’s “Life of Pi”. Att få tillfälle att se/höra honom på en intim scen som på Rönnells är ett tillfälle som du inte vill/får missa.

Sist vi bjöd hit honom till Sverige så gav Nils Hansson konserten en 4:a i betyg i DN och skrev bl.a att det var en ”jublande stämning bland publiken”..
Här ett videoklipp med Manish:https://www.youtube.com/watch?v=t_omCsitGYs

Ryktet surrar också om att Vilhelm Bromander inte bara kommer att göra ett solo set innan Manish…utan också kompa honom på tanbura….och sen finns ett tabla-geni vid namn Sebastian med i bilden också…

På scen: Kl 19
Biljettpris: 100 kr. Biljetter finns på Rönnells.

 

I samarbete med Sing a song fighter , Rönnells vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.