EVENEMANG

Horseface releasefest! Support Orphan Ann

Till alla evenemang

lördag 27 maj

18-21

100:-

>>>Diskret Förlag och Horseface bjuder in till fest på Rönnells för att fira skivan Jääkausi!<<<

Horseface spelar live! Orphan Ann spelar live! Dessutom finns Siri Ahmed Backström (som gjort det fina omslaget till skivan) på plats och visar upp sin nya bok Kattfesten.
Skivor och kassetter finns till försäljning.

Insläpp 18:00, gig 18:30

Inträde: 100 kr.
Förköpsbiljetter finns på Rönnells Antikvariat.
Lyssna på Jääkausi: https://open.spotify.com/album/76krQYNQQUyktcppnhziiB
www.diskret.nu

Recensioner:
“Världsvant eklektiskt som om det var den enklaste sak i världen.” DN http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/horseface-jaakausi/

“Horseface är en popsensation” Fria
http://www.fria.nu/artikel/128179

Horseface från Umeå spelar postpunk på sverigefinska. Deras skeva sväng byggs upp kring loopar, beats och samplingar. Det låter lite som om Flying Lizards, Broadcast, Naffi Sandwich och The Raincoats hade delat replokal hos Finska föreningen i Sundsvall.

Jääkausi, som betyder istid, är Horsefaces fullängdsdebut. Här blandas repetitiva popmelodier med hemsnickrad polyrytmik. Arvet från postpunken finns där, men Horseface har ett nyfiket öra mot samtiden och influeras lika mycket av den globaliserade popmusiken.

Jääkausi är en samling låtar som i små ögonblicksbilder skildrar eufori, sorg och ett kyligt samhälle som får sångjaget att hoppas på en istid. De finska sångtexterna ger Horseface sin särpräglade inramning och utmanar föreställningarna om hur samtida svensk popmusik ska låta.

Horseface bildades 2013. Ett år senare släppte de sin debutkassett Himmelikasetti och har sedan dess spelat på ett antal festivaler och klubbar i Sverige och Finland. Bandet består av Hanna Kangassalo, Robert Tenevall, Ellen Dahlgren och Erik Selim Lundkvist. Medlemmarna har tidigare spelat i band så som Bombettes, Knugen faller och Nattskiftet. Jääkausi ges ut på vinyl av Diskret förlag och kassett av Dissonans.

ORPHAN ANN
Orphan Ann är en stockholmsduo som gör kolsvart, hjärtskärande synt med gotiska undertoner och en distinkt känsla för det återhållet dramatiska. Bakom namnet döljer sig Sofia Al Rammal (SARS, Född Död) och Anja Enerud från arrangörskollektivet Masskultur.
https://soundcloud.com/orphan_ann

 

I samarbete med Diskret förlag, Dissonans, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.