EVENEMANG

Frankofili med Lars O Ericsson

Till alla evenemang

onsdag 10 september

17-20

Paris är hjärtat och navet i denna bok med betraktelser över företeelser, platser, gastronomi, historiska händelser samt kända författare och konstnärer. Lars O Ericsson låter oss stifta bekantskap med fransk semesterstress, James Joyce, erotik på Bavetten, Parc de Sceaux, Maigrets näsa, mästerbagaren Poilâne, hängt kött, metrons dofter, Prousts hushållerska, och mycket mer.

Boken är en genrebefriad mosaik av texter som inte är tänkta att sträckläsas – man kan sticka in huvudet lite här och där och botanisera efter behag.

Författaren läser ur boken kl. 18.

Lars O Ericsson (f. 1944) är docent i praktisk filosofi, författare, konstnär och curator. 1987–2004 var han konstkritiker i Dagens Nyheter. Sedan 2009 är han konst- och kulturskribent i Svenska Dagbladet. Han har hela sitt liv varit en flitig resenär och varit bosatt i Italien, USA och Frankrike. Sedan år 2000 bor och arbetar han huvudsakligen i Paris.

Varmt välkomna!

I samarbete med Orosdi-Back, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.