EVENEMANG

Flo förlag – Ingvild H. Rishøi på Rönnells

Till alla evenemang

onsdag 12 september

17-19

Varmt välkommen till premiär för Flo förlag!

Vi presenterar den norska författaren INGVILD H. RISHØI som nu utkommer med ”Vinternoveller” på Flo förlag i svenska översättningar av Nils Sundberg och Stephen Farran-Lee.

Program:

Stefan Lindberg samtalar med Ingvild H. Rishøi
Läsningar på norska och svenska
Vi presenterar Flo förlags höstutgivning

Dryck


Ingvild H. Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den norska litteraturen idag. Hon skriver med kritisk klassmedvetenhet och en viss dos av nåd – en säregen blandning mellan realism och H. C. Andersen-saga.

”Vinternoveller” handlar om att inte ha råd med nya trosor åt sin dotter. Om att vara på flykt med sina småsyskon genom ett isande vinterlandskap. Om att kastas upp på land som en död fisk när man lämnar mörkret på fängelsets botten.

Rishøi har beskrivits som omutlig i sin empati – hjärtskärande utan att vara sentimental. Utöver Bragepriset för ”Vinternoveller” har hon även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris.

Om Ingvild H. Rishøi skriver Björn Kohlström:

”Det här är något som vill storslagna saker, och visar att riktig litteratur inte är verklighetsflykt utan står i direkt kontakt med livet, och att den har potential att åstadkomma något också i ditt liv.”

Stefan Lindberg är författare till de uppmärksammade novellsamlingarna ”Tusen nålar” och ”I Gorans ögon”, utöver dessa har han dessa skrivit dramatik och romaner, senast ”Nätterna på Mon Chéri”, 2016.


Flo är en del av en tidvattenvåg. Med en liten men omutbar utgivning vill vi slå ett slag för ordet i siffrornas tid. Den ängsliga knapphetens och kommersialiseringens berättelse är inte den enda i samtiden. Det finns plats för det som bär mening. Det finns plats för det som kan översättas och flöda över.

Bakom Flo förlag står Nils Sundberg, redaktör och översättare, och Ingemar Nilsson, tidigare förläggare på Albert Bonniers förlag, 2244 och Wahlström och Widstrand.

Tack till Clara Lachmans fond, Norla och Emanuel.Work

I samarbete med Flo förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.