EVENEMANG

En vacker dag med Bannerhed & Bäcklin

Till alla evenemang

lördag 27 november

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Konstnären Mattias Bäcklin visar originalbilderna till Tomas Bannerheds uppmärksammade naturprosabok En vacker dag som utkom i våras. Författaren läser ur boken.
Bildmaterialet till boken har tagit form under författarens och konstnärens gemensamma utflykter till Lovön där direkta observationer av fåglar, insekter eller specifika platser har varit utgångspunkten.
De cirka femtio bilderna är blyertsteckningar som varierar mellan A3 till A2 format och bär spår från både ateljén och naturen.
Klockan 14:30 leder förläggaren Svante Weyler ett samtal med författaren och konstnären om bokens tillkomst och exkursionerna på Lovön i Mälaren, där boken utspelar sig under en lång och vacker dag i maj, från 03:32 till 22:17, bland sjungande taltrastar och hungriga starungar, klibbiga tjärblomster och sorgmantlar i pardans. 

Tomas Bannerhed debuterade som författare 2011 med romanen Korparna som tilldelades Augustpriset. Därefter har han publicerat fågelprosaboken I starens tid (2015) och romanen Lugnet (2018). Han har även gjort programserien Bannerheds bevingade vänner för Sveriges radio.

Mattias Bäcklin är konstnär utbildad vid Kungliga konsthögskolan och Konstfack, idag baserad i Stockholm och i Enköping. Naturen är ett återkommande tema i hans konstnärskap

Böcker och teckningar finns till försäljning. 

 

Välkommen!

 

I samarbete med Weyler förlag, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.