EVENEMANG

En helafton med Mikael Strömberg och Joakim Pirinen

Till alla evenemang

onsdag 4 oktober

18:30-22

100:-

Välkomna till en helafton med radarparet Joakim Pirinen och Mikael Strömberg. När de kommer samman kallar de sig ”Kräldjur i Rumänien”. Mikael uppträder under sitt nom de guerre ”Bäl 4”, och Joakim kallar sig ”Sudan 1”.
Tillsammans framför de sin fjärde skiva ”Gonki”, som gavs ut tidigare i år. Från en plats någonstans i Mikaels ljudlandskap läser Joakim texter om figuren Gonki, en tveksam existens. Skivan ges ut på vinyl av Galleri Erik Axel Sund, i en begränsad upplaga om 300 exemplar, och kommer att finnas till försäljning under kvällen.
Dessförinnan läser Joakim nyskrivna texter från sin kommande bok med kortprosa. Som vanligt kommer han att avsluta med att imitera Evert Taube.

Entré 100:- (inget förköp)

Joakim Pirinen, f. 1961. Främst känd som serietecknare med ett tjugotal egna böcker bakom sig. Debuterade 1983 med albumet ”Välkommen till Sandlådan” 1983 och slog igenom 1985 med serien om Socker-Conny. Joakim är utöver serietecknandet verksam som bildkonstnär och illustratör och har även skrivit dramatik, inte minst trilogin om Familjen Bra. Han har givit ut fyra böcker med kortprosa, senast ”Den röda drömmen” från 2013.

Mikael Strömberg, f 1957, arbetar som konstnär i text-ljud-bild sammanhang. Han har skrivit elektronisk musik till konstflyg och rökskulpturer, ställt ut hela städer som klangmonument, designat ljud för lastbilar, startat en ljudatlas för utrotningshotade ljud mm.
Som radioproducent har han för Sveriges Radio bland annat producerat dokumentärerom bl a Karl-Erik Welin och Erik Satie och musikserier som Musik & Politik, Starka Musikupplevelser och Ljudo – om ljuden i våra liv.

Tillsammans med Mikael Strömberg har han givit ut två böcker ”Ljudbiblioteket” och ”Men först lite musik!”, där Mikael skrivit texten och Joakim illustrerat. De har också gjort fyra skivor: ”Afrika”, ”Fåglarnas underbara liv”, ”Skönhetsmord” (alla tre på CD) och nu ”Gonki”.

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.