EVENEMANG

En afton med legendariske James Joyce-forskaren Fritz Senn

Till alla evenemang

söndag 4 september

19-21

En kväll ägnad James Joyce
med den legendariske Joyceforskaren
Fritz Senn

SAMTAL    FÖREDRAG    FÖRFRISKNINGAR
Fritz Senn från Zürich är en av den internationella James Joyce-forskningens verkliga centralgestalter, en levande legend som föredrar att kallas ”Joyceläsare” framför att tituleras ”Joyceforskare”. Han har ofta varit kontroversiell, ibland rebellisk, och alltid hävdat den omedelbara angelägenheten i Joyces verk, som han velat motverka att det reduceras till en språngbräda för akademiska kariärer.

Fritz Senn, född 1928, har under decennier arbetat som föreläsare och författare, som redaktör för de viktiga tidskrifterna A Wake Newslitter (från början närmast ett fanzine) och James Joyce Quarterly, och som grundare av the Zurich James Joyce Foundation, idag Europas viktigaste Joycearkiv och mest livaktiga centrum för Joycestudier. Senn är hedersdoktor vid universiteten i Köln, Zürich och Dublin.

Framför allt har det varit Joyces sista bok Finnegans Wake som stått i fokus för den karismatiske och entusiasmerande Fritz Senn. Att han nu kommer till Stockholm på inbjudan av the James Joyce Society of Sweden and Finland är en liten sensation och ett tillfälle som inte skall missas av någon som intresserar sig för modernismen, irländsk litteratur i allmänhet och James Joyce i synnerhet.

På Rönnells kommer Fritz Senn att berätta om sin syn på och sitt liv med Joyces verk, om de livaktiga läsecirklar han leder i Zürich och hålla ett anförande om ”the Joyce of Side Effects”. Ordförande Thomas Hartman och Ann Pettersson från det svenska Joycesällskapet kommer att introducera och leda kvällen.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. VÄLKOMNA!

Arrangerat av the James Joyce Society of Sweden and Finland.
I samarbete med Schweiziska ambassaden, Irländska ambassaden, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter..