EVENEMANG

Efterfest till filmen The Average på Rönnells

Till alla evenemang

onsdag 6 mars

19-21

Välkommen till efterfesten till THE AVERAGE på Rönnells. Under kvällen kommer Iris Smeds läsa sitt manifest The Average Manifesto, det kommer finnas merch till försäljning och avslutas med ett sällan skådat surprise-uppträdande.

 

Konstnären Iris Smeds kortfilm THE AVERAGE är en surrealistisk berättelse om medelvärdet och medelmåttan. Vi får följa konstnären själv iförd Dalí’s smältande klockor, en gigantisk tusenfoting som går itu, en Tv-hallå och en författare som bråkar om individens separation, och en Ikaros som inte längre vill brinna.

 

I filmen närmar sig Smeds medelvärdet som måttstock för mänsklig existens och strävan. Kan tanken om det genomsnittliga fungerar som motkraft till vår tids nyliberala inre eld – eller bildar den ett aggressivt korrigerande ideal? I en suggestiv estetisk vision där poesi och politik vävs samman använda gestaltas en grupp individer som alla försöker navigera i sitt egna medelvärde. 

 

*******************************************************

FRI ENTRÉ – reservera biljetter via http://zita.se/the-average

 

18.00 Förmingel

18.30 Filmvisning

19.00 Program och bar på Rönnells

 

*******************************************************

Filmen hade premiär på Gbg filmfestival i januari 2019 och kommer under året visas på bio och online genom Kortfilm c/o Folkets Bio.

 

Filmen är producerad av Elisabeth Marjanović Cronvall/ MDEMC

 

I samarbete med Folkets Bio, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.