EVENEMANG

Dubbelrelease för Klas Gustafson – med Kalle Lind!

Till alla evenemang

lördag 13 april

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Kalle Lind samtalar med Klas Gustafson om hans två nya böcker – Vad jag inte visste om att skriva biografi och Schlagerkungens krig.

Klas Gustafson har skrivit tio biografier utan att veta hur man gör. I sin nya bok försöker han ta reda på det.

Några av Sveriges populärkulturella märkespersoner – Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijk, Tage Danielsson, Monica Zetterlund, Gösta Ekman, Per Oscarsson, Marie-Louise Ekman, Gunilla Bergström och Robert Broberg – har fått sina liv skildrade av Klas Gustafson. I essäboken Vad jag inte visste om att skriva biografi reflekterar han över konsten att återge en annan människas livshistoria.

Samtidigt kommer en av Klas Gustafsons tidigare böcker som pocket. Schlagerkungens krig. Abba och Hoola Bandoola på Stikkan Andersons slagfält är en kritisk och underhållande skildring av musikförläggaren och skivbolagsdirektören som skrev hundratals schlagertexter och lanserade Abba i stora världen. Sjuttiotalets icke-kommersiella musikrörelse utnämnde honom till sin huvudfiende, medan han själv utnyttjade sin position för att bekämpa ideologiska motståndare.

Schlagerkungens krig är en personlig och livfull berättelse om en turbulent tid i populärmusikens historia. Den utkom 2016. I samband med 50-årsfirandet av Abbas Waterloo-seger i Brighton 1974 har den fått förnyad aktualitet.

Kalle Lind är författare till biografier över Karl Gerhard och Hasse Alfredson och känd för P1-lyssnare för sin podd Snedtänkt.

 

Klas Gustafsons fotograf: Thomas Ljungqvist

Kalle Linds fotograf: Knut Koivisto.

 

 

I samarbete med Ejeby Förlag, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.