EVENEMANG

Dubbelrelease: Erik Viklund och Finn Loxbo

Till alla evenemang

tisdag 30 januari

18-21

50:-

Välkomna till en dubbel-release-kväll på Rönnells!
SKIVRELEASE: Finn Loxbo – Eter
BOKRELEASE: Erik Viklund – Om han var

Finn Loxbo spelar live 19:30
50 kr inträde, inget förköp.
Både boken och skivan kommer säljas till förmånligt pris under kvällen!

FINN LOXBO – ETER
Eter består av improvisationer med utgångspunkt ifrån olika spelsätt som under en längre tid vuxit fram genom ett utforskande av de ljud som bor i en akustisk stålsträngad gitarr och den musik som bor i fingrarna, huvudet och hjärtat. Den samlade musiken på skivan blir en resa mellan texturella improvisationer där gitarren blir svåridentifierbar som ljudkälla, och mer melodiska utflykter där gitarrens tradition gör sig påmind.

Denna releasefest firar även födelsen av skivbolaget Gikt.

Finn Loxbo är gitarrist med fokus på improvisationsmusik och experimentell rock. Utöver solokonserter och spelningar med akustiska konstellationer bl a i duos tillsammans med Anders Vestergaard, Karin Johansson och Lisa Ullén, spelar han även i band som Strändernas Svall och Doglife samt är tidigare medlem i Fire! Orchestra.

ERIK VIKLUND – OM HAN VAR
OM HAN VAR består av porträtt av unga män Erik Viklund mött på gatorna, porträtten är sedan tryckta på upphittade papper. Boken släpps i 500 ex av det nya konstnärsdrivna förlaget Lihalaidun. Formgiven av Heikki Kaski och handbunden av Erik Viklund. Producerad med stöd från Konstnärsnämnden.

Erik Viklund (f. 1982), verksam i Stockholm och Dalarna, är utbildad vid Fotohögskolan, Akademin Valand i Göteborg. Viklund har ställt ut på Fotohof Salzburg, Fotomuseum Winterthur, Malmö Konstmuseum, Centrum För Fotografi mfl. Tidigare publikationer innefattar Sönder (Heavy Books) och Stilla Hastighet (egenutgiven).

www.erikviklund.com

Välkomna!!!

 

I samarbete med Lihalaidun, Gikt, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.