EVENEMANG

Dubbelboksläppfest för två nya Svavel-titlar!

Till alla evenemang

måndag 5 september

17-18

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Välkomna på släppfest för

Svavelserien nr. 24 & 25!

Det blir läsning ur båda titlarna av Jonas Ellerström och Lina Hagelbäck.

Böckerna finns självklart till försäljning.

 

Luisa Famos ”På väg”

Luisa Famos (1930–1974) bodde större delen av sitt liv i den schweiziska bergsbyn Ramosch, men studerade i Paris och levde fyra år i Latinamerika. Famos skrev på rätoromanska, Schweiz fjärde och egnaste språk. Hennes produktion är inte stor – bara två diktsamlingar – men mycket betydelsefull. Dikterna är koncentrerade, ordknappa och intensiva. Ur enkla livsomständigheter och den omgivande alpnaturen utvinner hon personligt allvar och livsdramatik. I ”På väg”, nr. 24 i Trombones Svavelserie, har nu ett urval dikter för första gången översatts till svenska av Ingmar Söhrman och Jonas Ellerström.

 

Lina Hagelbäck ”Låt oss aldrig tala ut”

Lina Hagelbäck debuterade med den prosalyriska Violencia (2013) som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hon har sedan dess gett ut ett flertal diktsamlingar och belönats av Samfundet De Nio samt fått Kallebergerstipendiet av Svenska Akademien. I ”Låt oss aldrig tala ut”, nr. 25 i Trombones Svavelserie, behandlas en kärlekssorg, samt en katt i nautisk miljö, allt med Hagelbäcks starkt koncentrerade språk och slående neologismer.

 

Trombones Svavelserie

Svavel är en handgjord, småskalig och alltid sextonsidig skriftserie innehållande koncentrerad och högklassig litteratur. Böckerna i serien är häftade och i A6-format.

 

I samarbete med Trombone, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.