EVENEMANG

Dinis Machado / Barco Dance Collection

Till alla evenemang

torsdag 16 februari

18:30-19:30

Koreografi:Jorge Gonçalves (DE/PT), Vicky Malin (UK), Rosalind Goldberg (SE), Rebecka Stillman (SE)

Dinis Machado är född i Portugal men bor och är verksam i Stockholm sedan 2012. Under våren presenterar han Barco Dance Collection på olika platser som ritar en karta över hans relation med Stockholm. Platser som saknar tursistprägel och som sammanfaller med Dinis egen historia i staden och hans egen berättelse om medborgarskap.

Barco Dance Collection är en samling danser snarare än en samling av dansföreställningar (i den tvärvetenskapliga betydelsen av ett scenframträdande där ljus, ljud, scenografi och kostym skapar något tillsammans).

Förslaget till de inbjudna koreograferna är att betrakta rummet där dessa danser utförs som något annat än det rum vi befinner oss i, att betrakta det som kroppen i sig. Detta är en samling danser där dans betraktas och skapas som en autonom disciplin.

Ett projekt inititierat och framfört av Dinis Machado (SE/PT), med koreografier av Dan Daw (UK), Lucy Suggate (UK), Vicky Malin(UK), Robbie Synge (UK), Katerina S. Andreou (GR/FR), Javiera Péon-Veiga (CL), Elisabete Finger (BR), Rosalind Goldberg (SE),Rebecka Stillman (SE), Rachel Tess (US/SE), Jorge Gonçalves(DE/PT), Ali Moini (IR/FR), Miguel Jaime (UY/AR) och Curatorial Gaze essäer av Kate Marsch (UK), Chris Lewis-Jones(UK)

Projektet är producerat av BARCO

Framfört och samproducerat under residens på Weld (Stockholm), MARC (Kivik), BCN (Portugal), Nave (Chile), METAL (Peterborough), Dance4 (Nottingham), Critical Path (Sydney), IAC (Malmö), Festival International de Danza Contemporânea de Uruguay (Montevideo). Med stöd av Konstnärsnämnden och Kulturrådet samt Arts Council England och DGArtes i Portugal

dinismachado.com

FRI ENTRÉ

I samarbete med Konstnärsnämnden, Arts Council England (UK), DGArtes (PT), Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.