EVENEMANG

SLUTSÅLT! de clair live!

Till alla evenemang

tisdag 16 april

19-21 (insläpp 18:30)

SLUTSÅLT

de clair debuterade i november 2023 med singeln sleep with me on my birthday, ett verk där finstämd minimalism möter orgel och de clairs vackra sång.
Hon har blivit omnämnd i bland annat DN, Gaffa och Nöjesguiden, och har redan blivit flerfaldigt hyllad av Jan Gradvall.

19 januari släpptes uppföljaren the man – ett lättsamt porträtt av livets pressande vägval. Låten finns med på vårens kommande debut-EP, som är skriven och producerad av Clara själv tillsammans med grammisnominerade Jens Resch och världsfenomenet Jonny Coffer (Lykke Li, Beyoncé, Kendrick Lamar) i London. Skivan ges ut på etiketten The Satchi Six.

Bakom de clair hittar vi Clara Rudelius, född och uppväxt i den Blekingska småstaden Karlshamn, som var tio år gammal när hon för första gången plockade upp gitarren. Hon hittade till kataloger från Nico, Leonard Cohen, Bob Dylan och Björk, musik som senare blev till inspiration för det egna låtskrivandet; minimalistisk indie/folk som porträtterar orättvisor, vänskaper, minnen och kärlekshistorier – transparenta och ibland nästan provokativa.

 

Begränsat antal platser.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.