EVENEMANG

COSMIC ELLINGTON GIRLS PÅ RÖNNELLS!

Till alla evenemang

torsdag 9 juni

19-21 (insläpp 18.30)

Entré 100:-, inget förköp.

Cosmic Ellington Girls är:

Lena Junoff – Primadonnan från Hisingen

Hanna Chawki – Underground-drottningen från Göteborg

Donnan och Chawki gör var och en sina låtar som inte har så mycket gemensamt, förutom att båda två är ”obotliga anarkister och obekväma rent generellt för allmänheten”.

Förhoppningsvis bjuder de på otroliga och underhållande anekdoter i mellansnacket. T. ex. kanske primadonnan berättar om hur det var att hänga med Duke Ellington eller att kamma BOWIES hår.

Varmt välkomna till en unik upplevelse med två kultpersoner!

Författaren Linus Kuhlin kommer vara på plats och signera böcker tillsammans med Lena.

 

Om Cosmic Ellington Girls:

Lena Junoff har världens bästa CV; turnerat med Duke Ellington och spelat in skivan Bordellmammas dotter med Johnny Bode (under namnet Gilda). Hon är nu aktuell med en bok om hennes liv skriven av Linus Kuhlin: För bra för att vara sann – Lena Junoffs osannolika liv och karriär, en utförlig biografi och ett slags fördjupning på Bosse Sjökvist och Pontus Lundkvists seriekokbok Primadonnan från Hisingen. Boken är en fartfylld och bitvis hisnande skildring av Lenas liv, som inte liknar någon annans. Innehåller nya intervjuer med bland andra Svenne Hedlund, Claes af Geijerstam, Janne Schaffer och Little Gerhard, samt ett rikt bildmaterial och många citat av primadonnan själv.

Junoff & Chawki möttes på frijazzklubben Brötz i Göteborg år 2000.

Hanna Chawki har ägnat sig åt excesser med Surreal Lovers (där Chawki sjunger och Matti Ollikainen spelar synt) och filmskådespeleri i ett antal Kubiak-rullar och är känd som en undergroundhjältinna. Är numera chefredaktör för online-publikationen Göteborg Nonstop, där Primadonnan är en fartflängd reporter (även om Chawki spökskriver hennes reportage och recept).

Sen pausades kontakten i många år tills Junoff skulle bli intervjuad av Bosse Sjöqvist om sina sångpålägg på Johnny Bodes skiva Bordellmammas dotter. Junoff vägrade att prata om Bode och fick istället Bo Sjökvist att göra ett radioprogram, en film och en bok om henne själv. Junoff sökte upp Chawki och bad att hon skulle bli hennes manager. De har spelat på bl. a. Kolonis festival och på JAZZ ÄR FARLIGT–festivalen på Liseberg.

Cosmic Ellington Girls spelade in en EP 2019 med Nikke Ström på bas, Pontus Torstensson på trummor och Matti Ollikainen på piano, The free wheeling single. 2020 spelade de in jul-ep:n Grisen i säcken. 

Nu har Chawki fått ett par jazz-lektioner av Ollikainen och kompar själv Primadonnan.

Cosmic Ellington Girls var i december 2021 med i SNEDTÄNKT med Kalle Lind. De gjorde sin sista turné hösten 2021 i Malmö, Uddevalla, Sthlm och Göteborg. NU gör de enbart enstaka spelningar om andan faller på.

Foto: Daniel Grizelj

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.