EVENEMANG

Christer Bothén & Vilhelm Bromander – DEEP Releasekalas!

Till alla evenemang

tisdag 20 mars

19-22

100:-

Den 20e mars släpps CBVB (Christer Bothéns & Vilhelm Bromanders duo) skiva DEEP på Portugisiska Creative Sources. Det firas med buller och brak på Rönnells Antikvariat samma dag, där sviten DEEP kommer att uppföras i sin helhet och inte nog med det – en ny grupp kommer ha sin premiär.
Varmt välkomna att ta del av detta!

Live
CBVB – DEEP
Christer Bothén – Basklarinett & Kontrabasklarinett
Vilhelm Bromander – Kontrabas.

Entré 100 kr

Christer Bothén och Vilhelm Bromander bildade de duon CBVB för att gå in i ett tätare konstnärligt samarbete. Ett mycket konsekvent undersökande av de stora instrumentens klangliga möjligheter. Nu presenteras resultatet av detta arbete i en genomkomponerad svit ”DEEP” innehållande fem gemensamma kompositioner och en strukturerad improvisation. CBVB inbjuder till ett djuplyssnande i en mycket rik och samtidigt mycket reducerad musikalisk värld av microrörelser, interferenser, skälvningar, tystnader och oförutsägbara skeenden allt genomfört med konstnärlig integritet och poetisk logik.

Inspelat av Jon Fält och Petter Hölaas i Intelligent Sound Studios 25-26 augusti 2015.
Mixat och mastrat av Jon Fält
Cover art Christer Bothén
Layout av Fred Hell
Exekutiv producent Ernesto Rodrigues

———————
Christer Bothén – basklarinett
Vilhelm Bromander – Kontrabas
Konrad Agnas – trummor

En trio som blandar sina erfarenheter av konstmusik och en stor nypa frijazz i olika hastigheter. Som att se ut på ett landskap från ett tågfönster – bergen där borta rör sig långsamt, men ju närmre tåget en fäster uppmärksamheten desto snabbare hastighet.
Glimrande, mullrande och svängigt.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.