EVENEMANG

Boksläpp: Pernilla Berglund – Rätten

Till alla evenemang

tisdag 19 februari

18-20

Den 20 februari utkommer Pernilla Berglunds tredje diktsamling ”Rätten” på Teg Publishing.

Tisdag 19 februari kl. 18 firar vi utgivningen med uppläsning och musik på Rönnells Antikvariat.

Under kvällen blir det, förutom att Pernilla kommer läsa ur den nya boken, en läsning med författaren Felicia Stenroth och en spelning med Lina Högström (Skator).

*

de här två spåren över isen älven
all den kunskap som jag saknar
får jag skriva att du gråter?
vet du att jag alltid läser?

I Pernilla Berglunds tredje diktsamling ”Rätten” är frågor om skrivandets möjligheter centrala. Dikterna skriver sig ifrån och fram till en plats och en sjö. Samtidigt är rätten till platsen och skrivandet inte självklar.

Diktsamlingen bär på en fråga om möjligheten att förstå, och arbeta över och genom de avstånd som finns mellan människor och tider. Dikten vänder sig till en far och frågar sig: ”Går det att svara nu?”.

*

Pernilla Berglund är född 1982 i Umeå. Hon har för sin poesi tidigare nominerats till Borås Tidnings debutantpris och Svenska Dagbladets litteraturpris. Under flera år har hon också varit verksam som redaktör för tidskriften Provins.

Felicia Stenroth är född 1990 och bosatt i Stockholm. Hon har givit ut romanerna ”Bilder som inte angår mig” (2012) och ”Indianlekar” (2015), för vilken hon nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Hon gav senast ut diktsamlingen ”En människa tvättar sig ren i en sjö” (2017).

Skator är Lina Högström, född i Umeå 1984 men numera bosatt i Stockholm. Hon gav ut det hyllade debutalbumet ”Vita Kalla” 2013 och håller just nu på att spela in en ny skiva. Högström har även spelat med band som Holy, Boys, Säkert m.fl.

 

I samarbete med Teg Publishing, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.