EVENEMANG

Boksläpp för Suzanne Ibrahims När vinden exploderar mot min hud

Till alla evenemang

lördag 7 september

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Suzanne Ibrahim släpper sin bok ”När vinden exploderar mot min hud: Dagbok från Damaskus”.

När Syrienkriget bryter ut 2011 befinner sig Suzanne Ibrahim i Damaskus. Hit har hon flyttat från Homs för att följa sina drömmar och ambitioner.

Det blir allt svårare att röra sig genom staden, sms lämnar inte mobilen om de innehåller ord som ”revolution”, ”demokrati” eller ”frihet” och en dag kan hon inte återvända hem till sin lägenhet. Parallellt pågår vardagen nästan som vanligt med relationerna med familjen och vännen Nizar, läsning och planer för en kommande roman.

Men poetens känsla för bilder och journalistens klara språk skildrar Suzanne Ibrahim i När vinden exploderar mot min hud det dagliga livet under Syrienkrigets två första år. Boken är inte tidigare publicerad utan presenteras för första gången i svensk översättning av Anna Jansson.

Suzanne Ibrahim kommer från Syrien. Hon är verksam som poet, författare och journalist. Hon har tidigare gett ut tre novellsamlingar och fyra diktsamlingar i Syrien och Frankrike. Suzanne Ibrahim är fristadsgäst i Östersund genom det internationella fristadsnätverket ICORN.

Suzanne Ibrahim i samtal med bokens översättare Anna Jansson. Moderator är Carl Åkerlund. Samtalet kommer vara på engelska.

 

I samarbete med Teg Publishing, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.