EVENEMANG

Bokrelease för ”A som i Alice. En Lewis Carroll-encyklopedi” av Jonas Ellerström och Isabella Nilsson

Till alla evenemang

fredag 15 oktober

17-19

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Alice på Rönnells!

Medverkande: Jonas Ellerström, Isabella Nilsson, Patrik Schylström

 

De två böckerna om Alice i Underlandet hör till de genuint tidlösa klassikerna. Lewis Carrolls ursprungliga berättelser har blivit teater, film, musikal och dataspel och efter hand har historien växt och förändrats, blivit något av en modern mytologi. Med A som i Alice gör Jonas Ellerström och Isabella Nilsson en djupdykning i den viktorianska värld som födde Alice och visar samtidigt på den flora av nytolkningar som gör henne odödlig. Boken är uppställd som en uppslagsbok från A till Ö, och författaren och konstnären Inger Edelfeldt har gjort detaljrika och spännande vinjettbilder till varje bokstav.

 

På Rönnells leder Patrik Schylström från Stockholms stadsbibliotek ett samtal med bokens författare Jonas Ellerström och Isabella Nilsson. Dagen efter, den 16 oktober, har en utställning med Inger Edelfeldts illustrationer till ”A som i Alice” vernissage på Galleri Örhänget på Höga Stigen 3 i Stockholm.

 

Isabella Nilsson är författare och översättare, nominerad till Nordiska Rådets pris 2018 för Nonsensprinsessans dagbok. Hennes senaste bok är Vårt behov av vers – en nonsenspoetik för nervösa. Hon har också översatt Lewis Carrolls Snarkjakten och Edward Lears Med skönhetens ärtgröna båt (tillsammans med Malte Persson).

 

Jonas Ellerström är författare, översättare och förläggare. Han har senast utgivit diktsamlingen Framkallning i dagsljus och prosaberättelsen Trädet och tiden (till musik av Göran Kinnander).

 

I samarbete med Ellerströms, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.