EVENEMANG

Bo Anders Persson – Love Is Here To Stay

Till alla evenemang

tisdag 18 mars

18:30-20:30

Entré: 60:- (40:- för medlemmar i Rönnells vänförening, ta med medlemskortet)

En gammal experimentell tid möter en ny experimentell tid och ingenting känns gammalt!

Kom och lyssna till Bo Anders Persson när han berättar om sina visionära kammarmusik- och tapestycken, skapade i mitten av 1960-talet, före bildandet av de mytomspunna grupperna Pärson Sound, International Harvester och Träd, Gräs och Stenar. Nu, efter närmare 50 år, har de äntligen kommit ut på det kritikerrosade albumet Love is Here to Stay ( Subliminal Sounds /ti’llindien).

Bo Anders Persson samtalar med sångerskan Maylen Bergström som sjöng flera av styckena när de uruppfördes och pianisten Mats Persson, som var pianoelev på Musikhögskolan samtidigt som Bo Anders gick där, och tog stora intryck av hans ljudexperiment. Samtalsledare: kulturskribenten Magnus Haglund som har skrivit essän om Bo Anders Perssons musik på det nya albumet.

Mats Persson kommer dessutom att framföra Arne Ericssons minimalistiska pianostycke At Last från 1967, skrivet strax innan också han blev en av medlemmarna i Pärson Sound, International Harvester och Träd, Gräs och Stenar.

Albumet ”Love Is Here To Stay” finns på plats för försäljning.

Entré: 60:-
(40:- för medlemmar i Rönnells vänförening, ta med medlemskortet)

I samarbete med Subliminal Sounds, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.