EVENEMANG

besök av isländske författaren Sjón

Till alla evenemang

onsdag 12 mars

18:30-20:30

Onsdag 12 mars gästas Rönnells av den isländske författaren Sjón i samband med utgivningen av hans bok ”Stensamlarens sång” (Rámus).

Sjón kommer att samtala med Kajsa Sundin, läsa ur boken tillsammans med sin svenske översättare John Swedenmark och poeten Ghayath Almadhoun läser arabiska översättningar av Sjón.

Sedan debuten för 35 år sedan har Sjón varit synonym med den isländska litteraturen. Genom sina storslagna romaner, Oscarsnominering och mottagare av Nordiska rådets litteraturpris, som medlem i The Sugarcubes och textförfattare till Björk, men framförallt som poet har han blivit en av landets främsta kulturpersonligheter.

Med ”Stensamlarens sång” introduceras nu den så inflytelserika och fascinerande poeten Sjón i ett brett urval av den lyhörde översättaren John Swedenmark och författaren själv. En poesi som hittar inspiration i såväl surrealismen som de isländska sagorna. Med outtröttlig språkglädje, fantasi och kolorerat bildspråk är det omöjligt att inte fängslas av Sjón.

Fri entré. Välkomna!

I samarbete med Rámus förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.