EVENEMANG

Barnboksrelease med Blundlund

Till alla evenemang

lördag 3 maj

14-16

Den där Liv är en barnbok som passar sig bäst för åldern 3-6 år, men fungerar lika bra för alla åldrar. Poetisk och ibland nästan surrealistisk är denna artist’s book vackert illustrerad och ett måste i barn-rummet/boksamlingen.

Bakom ögonlocken och bortom solen och alla stjärnorna.
Där finns Blundlund, landet där Justus och hans vänner bor.
Blundlund är kittet mellan dröm och vakenhet.
Mellan det vi vet och det vi är. 

Bakom Den där Liv står Moa Bartling och Sebastian Bacigalupe. Duon har en väl dokumenterad historia av skapande som innefattar bland annat mode, grafik, illustration, leksaker, design, mönster, hantverk, screentryck och akvarell. De kallar sig samlare, kreatörer, bokmakare, resenärer, arvtagare och drömmare.

BLUNDLUND.CO.,LTD skapar gränslöst. Att förädla och förvandla trä, papper, plast, metall och andra råvaror till lekfulla, vackra, oväntade och egensinniga ting är en passion och drivkraft som hittar nya former. Från april 2014 finns böcker, leksaker, grafiska blad, reflexer och skulpturer i omlopp i Blundlunds universum. Somliga fortsätter kretsa, andra tar av i en helt egen omloppsbana mot okända mål.

Blundlund, serien om Blundarna, är en serie om 5 barnböcker för barn och vuxna där Den där Liv är den andra. Böckerna handlar om livet, rymden, drömmarna och precis som universum är Blundlund oändligt. Vi gör litografier för samlare, vykort för resande, träfigurer, byggklossar som kan byggas staplas och lekas med i oändliga kombinationer utan slut.

”Blundlundvärlden är en paus i det tillrättalagda, linjära. Vi tror att alla åldrar kan hitta sin ingång till Blundlund, det handlar bara om att blunda och låta sig hänföras. Precis innan sömnen ligger det och väntar”

Varmt välkomna!

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.