EVENEMANG

Anja Utler och Eiríkur Örn Norðdahl

Till alla evenemang

söndag 18 mars

18-21

När Anja Utlers Låga utkom på svenska (Rámus Förlag) utnämnde Anna Hallberg den i Dagens Nyheter helt och fullt till “årets bästa utländska diktsamling”. Utlers poesi finner motiv i såväl hennes barndoms landskap som i klassiska myter och legender. I mars kommer Anja Utler till Sverige och möter isländske Eiríkur Örn Norðdahl i Stockholm.

Anja Utler är född 1973 och bosatt i Wien. Hon har för sin poesi bland annat belönats med Leonce und Lena Preis, vars jury karakteriserade hennes skrivande som ”sinnliga ljudkonstruktioner, såväl på papperet som vid recitation, utan att bli ren ljudpoesi”. Thomas Kling har om Utler sagt: ”Jag vet knappt någon just nu, oavsett ålder, som kommer i närheten av Anja Utler.” På svenska finns sedan tidigare diktsamlingen Låga (Rámus Förlag).

Eiríkur Örn Norðdahl har i isländsk TV kallas för en Snorre Sturlasson för det 21:a århundradet. Norðdahl är född i nordvästra Island och har gjort sig ett internationellt namn med vitt beryktade uppläsningar. Han introduceras nu på svenska med romanen Gift för nybörjare (Rámus) och har utöver prosa även utgett ett flertal diktsamlingar och skivor.

Moderator är Harald Hultqvist.

Fri entré! Välkomna!

I samarbete med Rámus Förlag, Goethe-Institut Schweden, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården fastigheter.