EVENEMANG

ÅRETS KULTURTIDSKRIFT 2024!

Till alla evenemang

lördag 26 oktober

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Nu har det blivit dags att utse Årets kulturtidskrift 2024, och bland de nominerade finner vi:

Expo
För att konsekvent och med stor sakkunskap bevaka hoten mot grundläggande humanistiska värden och vår länge för givet tagna demokrati.

FLM
För oväntade, lärande och underhållande perspektiv på filmens medium, betraktat ur varje upptänklig synvinkel i analytiskt lodande essäistiska texter och intervjuer.

Fotografisk tidskrift
För att med aktualitet, fräschör samt en utsökt layout och fantastiska bilder ambitiöst förvalta fotokonstens betydelse, dess vidd och höjd.

Parabol Press
För att med starkt patos ha ambitionen att vidga kultursidornas debatt med ett starkt samhälleligt engagemang ger Parabol press läsaren nya infallsvinklar.

Karavan
För att på ett välskrivet, ivrigt och insiktsfullt sätt bredda, fördjupa och göra litteraturen utanför västvärlden till allas vår angelägenhet.

 

Varmt välkomna att fira med oss! Vi bjuder på bubbel, scensamtal och en specialkomponerad akt framförd av sångaren L.T. Fisk.

I år har juryn haft sin bas i norr och bestått av: Bertholof Brännström (journalist och författare), Anna Thurfjell (marknadschef på Norrbottensteatern och lektör på BTJ), Ulrika Vallgårda (frilansjournalist, låttextförfattare och poet), Lisa Marainen (psykolog och poet) och Peter Lucas Erixon (poet och författare).

Priset består av 50.000 kr samt ett keramiskt konstverk signerat Truls Mårtensson. Prissumman sponsras av Samfundet De Nio.

Om du har några frågor, kontakta: Hannah Ohlén på hannah_ohlen@hotmail.com

 

I samarbete med Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.