EVENEMANG

Erika Angell live!

Till alla evenemang

onsdag 30 oktober

19-21 (insläpp 18:30)

Entré 150:-, förköpsbiljetter finns på Rönnells.

 

Erika Angell – röst, keyboards, live elektronik.

Mili Hong – trummor

 

Den Montréal-baserade svenska vokalisten och kompositören Erika Angell trotsar alla musikaliska kategoriseringar. Med sexton egen-producerade album och otaliga musikaliska samarbeten har Angell stått som en poetisk och djärv kraft på den genre-utmanade musikscenen. Hennes röst har beskrivits som ”en vägledande närvaro” (Exclaim) som ”överbryggar skillnaden mellan det gudomliga och demoniska, skickligt obunden” (Under The Radar) och ”sitter bland de största kvinnliga artisterna, dom som inte räds något” (Le Devoir).

Hon är främst känd för sitt okonventionella konstnärskap med det hyllade Polaris-nominerade avant-rock bandet Thus Owls, som hon leder tillsammans med sin man Simon Angell, samt med den svenska Grammisnominerade vokal-basduon Josef & Erika och den elektroniska noise-gruppen The Moth. Hon har turnerat världen över med dessa band och med många andra projekt. Hon räknar artister som Daníel Bjarnason (Ben Frost, Sigur Rós), Liam O’Neill (SUUNS), Karl Lemieux (Goodspeed You! Black Emperor), Lisen Rylander Löve (Midaircondo) och Anders Jormin (ECM) bland sina samarbetspartners och hon har med sin distinkta och virtuosa röst prytt inspelningar och liveframträdanden med artister som Loney Dear, Patrick Watson, Leonard Cohen, Kim Myhr, Land Of Kush, Wildbirds and Peacedrums, La Force och The Besnard Lakes, för att nämna bara några få.

I mars 2024, släppte Angell sitt första solo album The Obsession With Her Voice via det legendariska skivbolaget Constellation Records. Albumet är ett uttryck för Angells outtömliga kärlek till konst och musik, en hyllning till alla sätt hon lärt sig att artikulera sitt instrument och ett verk av experimentell utforskning och feministisk kraft som glimrar, spricker och splittras när det samlar ihop trådarna från en kvinnas musikaliska liv. Hennes brännande och sökande röst processas till en mångfacetterad elektronisk värld som blandas med syntar, labyrintiska stråkarrangemang och lysande trumimprovisationer. Det är poetiska sångskulpturer som bearbetar frågor kring identitet och är en hyllning till konstens värde, till dess förmåga att förföra.

Fotograf: Tim Georgeson

 

Insläpp 18.30, på scen 19.00. Entré 150:-

Förköp på Rönnells eller ordnas via mail till info@ronnells.se. ”Biljetterna” skrivs upp på en lista, inga pappersbiljetter finns.

(Läs svarsmailet noga! Biljetterna betalas enligt instruktioner där. Och Swisha aldrig utan att först ha fått bekräftelse på att du har en reserverad plats.)

Begränsat antal platser!

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.