Lördagen den 15 februari kl 14: Nora Gomringer och Eva Runefelt gästar Rönnells

Kom till Rönnells 15 februari kl 14 då den tyska performancepoeten Nora Gomringer och Eva Runefelt framför sin poesi. Gomringer tolkas av Maria Salomaa och samtalar med Annina Rabe. Vi bjuder på ett glas vin.

gomringer_runefelt400.jpg

”En modernare Szymborska uppblandad med en livsironisk och lite mer loopande Sonja Åkesson.” Så har Nora Gomringer beskri­vits av kri­ti­kern Göran Sommardal efter läs­ningen av hen­nes första dikt­sam­ling på svenska, Men säg nåt om nat­ten då, som 10TAL Bok gav ut 2011 i Cecilia Hanssons översättning.

Nora Gomringer är född 1980 i Neunkirchen och har givit ut sex diktsamlingar och mottagit många fina lit­te­ra­tur– och språk­pri­ser. När Nora Gomringer för ett par år sedan gäs­tade Stockholms Internationella Poesifestival avtac­ka­des hon med dånande applå­der för sitt hän­fö­rande framträdande till­sam­mans med skå­de­spe­la­ren Maria Salomaa. Nu vill 10TAL föra sam­man de båda på nytt och bju­der där­för in till en poe­tisk och musikalisk efter­mid­dag på Rönnells Antik­va­riat, den 15 febru­ari kl 14–16. Författaren och kri­ti­kern Annina Rabe sam­ta­lar med Nora Gomringer om hennes författarskap.

10TAL har också äran att få välkomna en av Sveriges främsta poeter, den mångfaldigt prisbelö­nade Eva Runefelt. Vi får höra henne läsa ur sin senaste dikt­sam­ling – Minnesburen (Bonniers) – en förnim­mel­se­in­va­sion, en barn­me­moar, en per­for­ma­tiv och lyrisk poe­tik, som Hanna Nordenhök beskrev den i sin recension.

Varmt välkomna!

I samarbete med 10TAL, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.