Ett urval av våra affischer!

Kom in och titta på dem i butiken eller el-posta ev. frågor till info@ronnells.se

Leif Nylén 1939-2016

 Foto: Emmy Rotsman

Foto: Emmy Rotsman

Tack Leif Nylén för att du öppnade våra ögon och öron för den experimentella 60-talskonsten. Du satte allt liksom i rörelse, med pennan och ditt minimalistiska trumspel. Du uppmuntrade oss att ge ut verk av konkretister som Åke Hodell och Elis Eriksson, i ett läge då vi var nära att ge upp. Tillsammans med Torkel Rasmusson redigerade du en bok med Mats G Bengtssons texter efter hans bortgång. Nu är det inte så många kvar av Svisch-gänget och Blå Tåget. Tiden börjar lida mot sitt slut. Men vi har inte gett upp!

Rättshistorikern Kjell Å. Modéer redovisar nu nya rön i samband med bröderna Schmidts transatlantiska förbindelser inom juridik och rättshistoria.

Journal of Civil Law Studies

Kjell Å. Modéer

Transatlantic Intercultural Legal Communication in the 19th Century: K.J.A. Mittermaier and the Schmidt Brothers, Carl and Gustavus.

Länk till texten: http://digitalcommons.law.lsu.edu/jcls/vol8/iss2/4/

Tack Bodil!

 Foto: Emmy Rotsman

Foto: Emmy Rotsman

Tack Bodil, för allt du gjorde för Rönnells Antikvariat. Du var med och läste på vår första poesiafton för drygt tjugo år sedan tillsammans med Göran Sonnevi och Werner Aspenström. Vilken start! Genom åren har du medverkat i olika författarsamtal, förlagt flera releaser och signeringar hos oss. Framför allt har du peppat oss genom dina böcker, bloggar och artiklar där du lyft fram boken och boklådor som viktiga platser i en allt girigare värld. Vi gillade särskilt dina tankar om att finkulturen tillhör alla. Om den inte gör det är den inte fin. Du var/är fin Bodil.
När vi sommaren 2013 planerade serien ”Bodil Malmsten läser Thomas Bernhard”, var det med en förhoppning att antikvariatet skulle överleva, vi skulle göra motstånd med Thomas Bernhards texter som vapen, markera att det finns andra värden än kommersiella, att människorna och litteraturen behövs i staden, platser där man kan träffas över en bok.
Det var inte meningen att vi skulle överleva utan dig Bodil.. Du är och förblir vår skyddsängel. Vila i frid!

Rönnells har fått pris!

 Pontus Soldén och Pekka Särkiniemi

Pontus Soldén och Pekka Särkiniemi

Bild & Ord Akademin har tilldelat Rönnells Antikvariat ("Nordens enda återstående stora antikvariat som utvecklats till ett "Alltikvariat" ") Sven Lidman-priset, vilket har till syfte att belöna god information i ord och bild i olika medier.

Motiveringen lyder: "för att med outtröttlig entusiasm i en tilltagande merkantil snålblåst envisas med att uppmärksamma, vårda och tillhandahålla kulturyttringar i såväl antikvarisk som nutida form".