Back to All Events

LIVE! Mary Ocher

Mary Ocher.jpg

Mary Ocher live på Rönnells Antikvariat!
Opening act: Ella Blixt!

Dörren öppnas 18:15.
Ella Blixt spelar ett set vid 19.
Mary Ocher spelar kl. 20.


Jaa...Den excentriska och sant originella sångerskan, artisten och konstnärinnan Mary Ocher kommer tillbaka till Sverige för en exklusiv releasekonsert för hennes nya album "Faust Studio Sessions and Other Recordings" som släpps samma dag världen över.

Född i Ryssland, uppvuxen i Israel och numera bosatt i Berlin.
Lika varierad som dom platserna är Mary Ocher's musik.
De senaste åren har hon outtröttligt rest världen runt och gjort fantastiska konserter och performances. I våras hade Sing a song fighter äran att bjuda in henne till en konsert på Pygméteatern i Stockholm och vi som var där vet vad andra gick miste om!

Våren 2017 så gav Mary Ocher ut det oförutsägbara och spännande albumet "the west against the people".
Ett av årets bästa album. Och därefter har en flod av videos följt, likaså samarbeten med andra artister och inte att förglömma M. Ocher's manifest.
Och nu ett halvår senare kommer alltså "Faust Studio Sessions and Other Recordings".
Liksom förra skivan är den inspelad i krautlegenderna Faust's studio och producerad av Faust-medlemmen Irmler.
På en vansinnigt vacker 10-tums vinyl så bjuds det på andlöst nära och vackra sånger (bl.a en cover på Robbie Basho's "blue crystal fire") men också hypnotiska, vilda och primitiva spår.
Skivan ges ut som en co-release mellan tysk Klangbad och svenska Sing a song fighter.
Någon skrev om Mary Ocher: "Som en härlig blandning av Yma Sumac, Pj Harvey, Yoko Ono och Laurie Anderson".
Den liknelsen må inte vara klockren, men den är ett bevis på hur svårt det är att placera in Mary Ocher i ett fack .
Hennes musik är fri, ständigt sökande, politisk och djupt berörande.
Vill du höra en konstnärligt spännande artist 2017, så rekommenderar vi varmt att komma förbi Rönnells den 24:e.
https://www.youtube.com/watch?v=txdQAE2hGNE

Biljettpris: 120 kr.
Förköp: Besök Rönnells fina antikvariat och säkra dig en plats.
Eller kom aktuella kvällen och betala i dörren.
Albumet som släpps den aktuella kvällen kommer att finnas till försäljning till ett humant pris liksom andra utgivningar från sing a song fighter's katalog och också annat guld med Mary Ocher.
Dj Sing a song fighter. VARMT VÄLKOMNA!

Ps. Ella Blixt kommer att göra ett solo set innan Mary Ocher denna afton. Som grädde på moset. Eller strössel på glassen.
www.facebook.com/ellablixtmusic

"Ella Blixt är en Stockholmsbaserad låtskrivare, producent och musiker med rötterna i Hultsfred. Genom åren har hon haft hjärta, hjärna, tänder och fötter i många olika projekt. Under flera år bodde och arbetade hon i Berlin med projekt kopplade till det välrenommerade indiebolaget Morr Music (It's A Musical, Bobby and Blumm). Sedan dess har hon tagit sig an nya älsklingar i nya instrument och tillvägagångssätt. Idéer har blivit till mindre och större projekt tillsammans med nya personer att utforska och utvecklas med. Numera spelar hon och skriver låtar i bland annat indierockbandet Radula (Lazy Octopus Records) och skapar drömsk pop på svenska i duon Nikita.

Vid sidan av alla band har Ella Blixt skrivit mängder av låtar som blivit liggandes på hög, tappats bort eller har fått följa med längs vägen som kompisar från förr, eller som nya spännande bekanta. Nu plockar hon upp dem, en efter en. Lekfullt, nyfiket och med inspiration av olika eror, genrer, uttryck och färger bakar hon ihop dem till makalösa popfantasier som bara låter som hennes egna. Texterna behandlar ofta gamla sorger fast med hopp och humor. Vid sin sida har hon producenten, vännen och grannen Christina Svärdström.
Den 6 oktober släpptes Ella Blixts debutsingel Winners och den 8 dec kommer en 4-spårs-EP som heter Broken EP. I december åker Ella på en veckolång turné i Japan med isländska artisten Sóley."

 

I samarbete med Sing a Song Fighter, Rönnells vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.

Earlier Event: November 23
Release och samtal med Akay