Jazz Är Farligt & Rönnells presenterar föreläsning med John Sinclair & Cary Loren

Poeten och aktivisten John Sinclair (född 2 oktober 1941 i Flint, Michigan), gick i slutet på sextiotalet från småstadsrockare och tonårs-dj till kulturell revolutionär, banbrytande marijuanaaktivist, radikal ledare och politisk fånge. Han hoppade av universitetet efter att ha skrivit avhandling om William Burroughs "Den nakna lunchen" och 1966-67 grundade denne jazzpoet och undergroundjournalist Detroit Artists Workshop och befann sig i hippierevolutionens frontlinje, som manager till "avant-rock"-bandet MC5 och organisatör av otaliga mängder gratiskonserter, White Panther Party-demonstrationer och aktivistevenemang.

John Sinclair och Cary Loren (som driver bokhandeln "Book Beat") kommer att delta i ett samtal som kommer ledas av besökarna och moderatorn "Ika" Johannesson.

Ika är en svensk journalist, publicist, programledare och författare. Hon kommer att leda ett samtal som kommer att inspirera oss till hur man gör det själv och att fortsätta orka göra det själv. Från att skapa happenings till smygande och skrikande politiska framtoningar i musik, litteratur till konst i en salig blandning med utgångspunkt hur John och Cary tidigare har jobbat.

150:-, BILJETTER FINNS PÅ RÖNNELLS!

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet och Stockholms stad.