Magnus Hedlund:

TIX. Metaforismer, tankesprak, logogryfer, och andra textiklar. Garanterat rena skrivbordsprodukter

 

"TiX, vad är det? Tja, det kan vara ett felstavat flertal av tic, som betyder ofrivillig muskelryckning eller en likaledes felstavad plural av tique, som syftar på insekter, t ex fästingar, men också sandloppor, som kryper in under huden och suger blod eller lägger ägg. Här betyder det små tillfälliga men envetna prosabitar, nån gång på rim, som dykt upp i författarens anteckningsbok och sedan fastnat i hans huvud och som han inte kunnat göra sig fri från förrän han nu låtit publicera dem.. Det rör sig om metaforismer, tankesprak, logogryfer och andra textiklar, kort sagt tix." (Magnus Hedlund)

Magnus Hedlund: TiX

Rönnells Antikvariat 2011. 70 sid.

ISBN 978-91-979445-1-9

Pris 90:-

 

Bäst just nu (v. 28)

Bara för att man läser den så snabbt är den inte lätt att glömma. Magnus Hedlunds ordvitsande skrivbordsprodukter gör läsningen till en fröjd. Men leenden och fnissningar stannar i bland vid ett Beckettskt grin. Det existentiellt absurda eller absurt existentiella - välj själv - är aldrig långt borta i Hedlunds texter.

Mats Granberg (NT)

Kvalificerat nonsens är en egen nisch inom litteraturen, inte minst vårdad av de så kallade patafysikerna. /.../ Med boken "Tix", utgiven av Rönnells antikvariat förstås, ger han ett tillskott till kategorin flams och trams med litterär udd, komisk knorr eller bara fnissigt fåneri. Det är urspårade limerickar, tilltygade ordspråk, omstuvade sånger, aforistiska omkastningar och patafysiska sanningar med ticks-karaktär, stundom enerverande, stundom entusiasmerande, ibland rätt och slätt kul.

Ann Lingebrandt (HD)

Beställ här

---------------

PAI 130

Tänker ni starta ett patafysiskt institut? Då är det mycket att tänka på! Till hjälp och stöd för Er som vill starta ett sådant forsknings- och undervisningscentrum - och till ledning för redan etablerade institut - har inkvisitorn vid Vestrogotiska Patafysiska Institutet, Magnus Hedlund, sammanställt och utformat PAI 130.

PAI står för Patafysik-Ackreditering-Inspektion och 130 för år 130 av den Patafysiska Eran, motsvarande ungefär 2003 av den vulgära tideräkningen, då dessa regler för kvalitetssäkring framlades för Institutet.

I väntan på folkupplagan ger vi nu ut en bibliofilupplaga gjord för hand i 22 numrerade exemplar, signerade och stämplade av Inkvisitorn Magnus Hedlund och Rektor Magnifikus Elis Ernst Eriksson. Verket består av 35 lösa pappersark i en påkostad arkivmapp av grönt linneklot med knytband.

Pris: 333:- (Slutsåld)

 

Folkupplaga:

Rönnells Antikvariat 2005. 63 sid.

ISBN 91-975485-2-9

Pris: 80:- (Slutsåld)

hedlund_tix.jpg