Jan Håfström och Cai Ulrich von Platen

The Club

I en liten polsk by, 40 kilometer väster om Warszawa, ligger ett gammalt hus. Ursprungligen byggt på 1920-talet som klubbhus för semesterfirare ur de högre samhällsskikten. Under Warszawa-upproret 1944 förvandlades huset till ett fältsjukhus. Efter kriget användes det som skola tills det slutligen tömdes och stängdes 1992 efter kommunismens fall.


Tolv år senare ockuperades byggnaden av två konstnärer, en svensk och en dansk, som förvandlade huset till en installation. Med sina tillägg och sporadiska renoveringar, utforskade konstnärerna rummens historia och ursprungliga funktioner. Under sommaren 2004 öppnades huset för allmänheten. Sexton rum hade transformerats till ”stationer” längs en märklig färd genom byggnaden. Huset hade blivit ”The Club” för en stund.

Fotografi: Torben Eskerod

Formgivning: Patric Leo


Kr 190:-

 

hafstrom_Club.jpg