Maj:

Torsdag 24 maj 19:30 (insläpp 19:00): Henrik Franzén och Fria Progg

Henrik Franzén och Fria Progg ser sig inte bara som ett band utan en företeelse. De uppträder på stockholms bästa antikvariat Rönnells och följaktligen har de anpassat sin show efter det. Missa inte en halvtimme med ett av de just nu mest intressanta banden och missa inte den litterära frågesporten innan med en av de bästa uppläsarna i stan.

Fantastiska bokpriser till både segrarna och i butiken!

Entré 60 kr (40 kr för medlemmar i vänföreningen)

Varmt välkomna!

I samarbete med Studiefrämjandet, Statens kulturråd, Rönnells Vänner och Humlegården Fastigheter.

-

Tisdag den 15 maj kl 18.30: “Från Remington Noiseless till bredvalsig Smith-Corona”

I samband med utställningen och boken För pås-seende. Berndt Pettersons collage och bokstavskonst, av Jonas (J) Magnusson och Cecilia Grönberg (OEI editör 2012), miniföreläser och samtalar Jakob Lien, Jesper Olsson och Jonas (J) Magnusson om skrivmaskinspoesi, visuell poesi, affischkonst och collage med utgångspunkt i Berndt Pettersons arbeten.

I anslutning till evenemanget visas även en mikroutställning med skrivmaskinspoesi och relaterade visuella poetiska praktiker (Bengt Emil Johnson, Åke Hodell, Mats G. Bengtsson, C.F. Reuterswärd, Bob Cobbing, bpNichol, Peter Finch, Steve McCaffery, mfl.).

I samarbete med OEI editör, Studiefrämjandet, Rönnells Vänner och Humlegården Fastigheter.

-

Torsdagen den 10 maj kl 18.00: Vernissage för utställningen Berndt Pettersons collage och bokstavskonst

I samband med utgivningen av den första studien över Berndt Pettersons konst, boken För pås-seende  (OEI editör, 464 sid.), presenterar Rönnells den första större utställningen av Berndt Pettersons grafiska 60-talsarbeten, curerad av bokens författare Jonas (J) Magnusson och Cecilia Grönberg,

Berndt Petterson (1930-2002), grafiker och bildkonstnär som under 1960-talet utförde omfattande experiment med collage, assemblage, visuell poesi, skrivmaskinspoesi, och andra grafiska tekniker. Offentliga utsmyckningar utfördes bl.a. på Norra Real i Stockholm; på Cavefors förlag utgavs hans legendariska artist's book "I påsen" (1965) och affischen "ffffint som snus" (1968). Det här är den första större utställningen av Berndt Pettersons grafiska 60-talsarbeten.

"En av årets bästa utställningar" (Valdemar Gerdin)

"Det här är 24 karat!" (Carl-Henrik Svenstedt)

Medverkande vid vernissagen: Ronney Henningsson, Göran Sonnevi, Ulla Petterson, Cecilia Grönberg, Jonas (J) Magnusson.

Utställning pågår 10 maj - 9 juni.

I samarbete med OEI editör, Studiefrämjandet, Rönnells Vänner och Humlegården Fastigheter.

-

Måndag 7 maj kl. 19.30: Konsert med Tore Berger

Rönnells gästas av ytterligare en frontman från Blå Tåget!

I anslutning till den nyligen utkomna musik-CDn/boken Mening och minnen (Nielsen & Norén Förlag/YTFr 135) framträder Tore Berger med låtar, ackompanjerad av Bo Nordenfelt och Peder af Ugglas.

Tore Berger är konstnär, poet och trubadur, var medlem i legendariska proggbandet Gunder Hägg/Blå Tåget, senare också i Stockholm Norra, och har i och med denna senaste skiva släppt elva album i eget namn. Han fick Cornelis-stipendiet 1991.

Passa även på att se Tores utställning Mening och minnen, som visas på Galleri Örhänget på Södermalm, fram t.o.m. torsdagen den 10 Maj.

Entré: 60 kr (40 för medlemmar av Rönnells Vänner)

Varmt välkomna!

(Vi tömmer vårt förråd av tigerkaka!)

I samarbete med Studiefrämjandet, Rönnells Vänner och Humlegården Fastigheter