Augusti:

Torsdag 23 augusti kl 19.00: Releasefest för ny bok med Marianne Lindberg De Geer

Marianne Lindberg De Geer och Aase Berg samtalar kring boken Fem pjäser utgiven på förlaget Orosdi-Back.

Marianne Lindberg De Geer har varit verksam som konstnär, scenograf, kostymtecknare och maskör sedan slutet av sjuttio­talet. År 2007 debuterade hon som dramatiker. Denna bok innehåller fem av hennes pjäser som bland annat satts upp på Dramaten och Stockholms stadsteater: Aldrig i livet/No Way, Full Speed Ahead, Jag tänker på mig själv, Tablå och Under belägring.

”Hos MLDG finns det ingen nåd för lata män, men inte heller för kvinnor som skyddar slöhögarnas fotfäste. Gruppdynamikens förtrycksapparat måste ... nå en upplösning. Då slår det sluttande planets ensamhetskänsla över i ilska, motstånd, tvärvägran och rabiat protest.”
(Ur Aase Bergs förord)

Boken säljs under kvällen till specialpris!

Varmt välkomna!

I samarbete med Orosdi-Back, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården Fastigheter.

-

Lördag 18 augusti kl 14:00: Releasefest för ny bok med Carl Johan De Geer

Carl Johan De Geers konstnärsliv tog fart på 1960-talet och har aldrig saktat ned. Han har alltid rört sig fritt och lever gränslöst i alla konstformer. I denna bok får vi en fördjupning av Carl Johan De Geer som konstnär. Förutom ett rikligt bildmaterial finns här även en drygt 30 sidor lång intervju där han berättar om sitt arbete. Text av Dan Josefsson.

Boken finns till försäljning till specialpris!

Varmt välkomna!

I samarbete med Orosdi-Back, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården fastigheter.


Torsdag 16 augusti kl 19:00: OEI poetry area: extension #19

Från Frankrike kommer redaktören, poesiförläggaren och översättaren Eric Pesty för att presentera sitt förlag, Pesty Éditeur, och tala om sitt arbete på cipM, "Internationellt centrum för poesi i Marseille".

Helena Eriksson läser ur en svensk version av sin bok Théorème de densité (Pesty Éditeur, 2011).
Dessutom release för det nya numret av OEI (# 56–57), Tidskriften / The Magazine / La Revue – ett 480-sidigt specialnummer om tidskriften som estetiskt medium och historisk praktik.
Medverkande: Helena Eriksson, Anna Hallberg, Anders Karlin, Jonas (J) Magnusson, Eric Pesty, med flera.

Väl mött!

I samarbete med OEI, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården Fastigheter.

-

Onsdag 15 augusti kl 19:00: Presentation av Johan Cullbergs nya bok om Gunnar Ekelöf: En diktares kompost

Psykiatern Johan Cullberg har förutom klassiker som Kris och utveckling skrivit flera viktiga böcker om svenska författare. När han nu tar sig an Gunnar Ekelöf, kastar tolkningar av de tidiga barndomsåren nytt ljus över hela författarskapet och dess teman.

Johan Cullberg samtalar om boken med Harald Hultqvist, antikvariatsbokhandlare, skriftställare och före detta kassör i Gunnar Ekelöf-sällskapet.

Boken säljs under kvällen till specialpris!

OBS: Begränsat antal platser.

I samarbete med Natur och Kultur, Gunnar Ekelöf-sällskapet, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården Fastigheter.